duminică, 27 mai 2018

Poate fi sa nu eficienta urina in anumite situatii?


Consumul de urina poate reprezenta un subiect controversat, insa atunci cand nu ai nici un alt lichid la indemana - in special apa potabila proaspata - poate fi o chestiune de supravietuire. Urina este formata in mare parte din apa care a fost filtrata prin corp, ca parte a procesului natural al organismului de eliminare a deseurilor. Desi nu sunt multi cei care iau in calcul ideea de a bea urina, si mai putini sunt cei care prefera sa sufere consecintele cauzate de deshidratare.

Cat de toxica este urina?
Urina este un produs secundar lichid al corpului creat de rinichi, bogat in azot, fiind principalul mijloc de a expulza substantele chimice solubile in apa generate prin procesul metabolic. Urina este de fapt un mecanism secundar de eliminare a deseurilor. Intrebarea ramane totusi, cat de toxica este urina? Urina este formata din aproximativ 95% apa si 5% nutrienti, cum ar fi calciu, fier, magneziu si zinc. Urina este filtrata de doua ori, o data de ficat, iar mai apoi de rinichi. Orice toxicitate paraseste corpul nostru prin materiile fecale, motiv pentru care urina este considerata a fi sterila, iar din acest motiv aztecii foloseau terapia cu urina pentru diverse afectiuni sau pentru a-si dezinfecta ranile. Urina este in mod normal sterila atunci cand este produsa in rinichi si depozitata in vezica, dar este probabil sa devina nesterila pe masura ce paraseste corpul si nu este toxica, desi contine uree si alte substante care pot fi toxice daca nu sunt excretate si ajung la concentratii mari in organism

Cat de comuna este?
In prezent terapia cu urina este foarte populara in tratamentele si medicamentele ayurvedice si chinezesti. Numeroase practici medicale alternative bazate pe invataturile Ayurverdice care permit consumul de urina reprezinta vechiul sistem holistic de vindecare din India si este bazat pe o viziune spirituala a vietii. Practicantii sai au sustinut terapia cu urina ca tratament pentru astm, artrita, alergii, acnee, cancer, indigestie, migrene, riduri si o serie de alte afectiuni. Desi nici o dovada medicala nu sustine urina ca tratament eficient pentru oricare dintre aceste boli, studiile stiintifice au aratat ca unele componente ale urinei au proprietati medicinale. In special, ureea (care, alaturi de apa, este componenta primara a urinei) prezinta caracteristici antibacteriene, antifungice si antivirale.

Terapia cu urina ca tratament anticancer
Ideea acestui tratament ca o terapie pentru cancer provine, probabil, din faptul ca anumite proteine tumorale sunt prezente in urina pacientilor cu cancer. Prin introducerea urinei in tractul digestiv si in alte locuri din organism, credinta eronata este ca organismul va incepe sa faca anticorpi impotriva proteinelor tumorale pentru a incerca sa distruga cancerul. Desi este adevarat ca urina poate contine antigeni tumorali, nu exista dovezi care sa demonstreze ca bautul, masajul, imbaierea sau orice alta aplicatie a urinei va stimula productia de anticorpi sau va lupta impotriva cancerului. Cantitatile de substante, inclusiv antigenii tumorali, prezente in urina sunt de obicei minuscule in comparatie cu cele deja prezente in sange si in alte parti ale corpului. Concluzia este ca terapia cu urina nu este neaparat daunatoare, insa nu are nici un beneficiu medical cunoscut.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu